2011. december 22., csütörtök

Még 2 nap Karácsonyig: Brownie


Hozzávalók:
200 gr magas kakaótartalmú csokoládé
200 gr liszt
170 gr vaj
1 teáskanál sütőpor
400 gr kristálycukor
25 gr édesítetlen kakaópor
3 közepes tojás
75 ml tej

a díszítéshez:
kevés olvasztott csokoládé
mini habcsók

  1. A vajat az apróra tört csokoládéval együtt tegyük egy edénybe, és olvasszuk fel.
  2. Keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.
  3. Öntsük a masszát a kivajazott és az alján sütőpapírral bélelt formába.
  4. 160 C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül 1 órát. Akkor jó, ha a külseje megszilárdult, de a közepe még kissé lágy.
Daraboljuk fel kb 5x5 centiméteres négyzetekre. Minden négyzet tetejére kanalazzunk kevés olvasztott csokoládét, és nyomjunk a közepébe egy - egy mini habcsókot.