2011. december 13., kedd

Még 11 nap Karácsonyig: Karamell likőr

Hozzávalók:
200 ml tejszín
200 ml whiskey
80 gr cukor
1 adag erős fekete kávé

  1. A cukorhoz adjunk egy evőkanálnyi vizet majd készítsünk belőle karamellt. (a vízre azért van szükségg, hogy egyenletesebben barnuljon a cukor és ne égjen le)
  2. Ha elértük a kívánt karamell színt öntsük hozzá óvatosan a tejszínt (az óvatosságra azért van szükség, mert erősen forrni és gőzölögni fog )
  3. Melegítsük addig a keveréket, amíg a tejszín hozzáadása miatt megszilárdult karamell  fel nem oldódik, majd adjuk hozzás a kávét is, vegyük le a tűzről és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Keverjük hozzá a whiskeyt, és már kész is. Hűtőben tároljuk

Mások így csinálják: