Hozzávalók:
210 gr liszt
140 gr vaj
70 gr porcukor
2 tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
piros és zöld ételfesték
- Ha robotgéppel készítjük tegyük az összes hozzávalót a keverőtálba, és dolgoztassuk össze a géppel. Ha kézzel csináljuk, akkor morzsoljuk össze a vajat a liszttel, majd a többi hozzávalóval is dolgozzuk össze. A tejfölt kanalanként adagoljuk, amíg gyúrható állagú tésztát nem kapunk.
- Osszuk a tésztát kétfelé, az egyiket színezzük pirosra, a másik felét pedig zöldre. Nyújtsuk ki a két tésztagolyót 3-4 mm vastag, közel egyforma méretű és alakú lappá, tegyük őket egymás tetejére, és tekerjük fel. Csomagoljuk az így kapott rudat háztartási fóliába, és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
- Vágjunk kb. 1 centiméter vastag szeleteket a hűtőből kivett rúdból, mag 160 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük őket készre.
Tipp: Az elkészült linzerkekszek remekül fagyaszthatók, alaposan csomagoljuk be őket, és tegyük karácsonyig a méylhűtőbe. Fogyasztás előtt egyszerűen hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni.
Mások így csinálják:

