A madeline a legegyszerűbben elkészíthető sütemények közé tartozik. Egyetlen fontos dolog, hogy a madeline attól madeline, hogy speciális madeline formában sül :-)
Hozzávalók:
8 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg cukor
1 vaniliás cukor
10 dkg vaj
2 tojás
1 citrom reszelt héja
csipet só
- Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.
- Tegyük a masszát 15 percre hűtőbe, ez alatt melegítsük elő a sütőt 170 C-ra.
- Tegyünk egy-egy kanálnyi masszát a forma mélyedéseibe, majd 10-12 perc alatt süssük készre a süteményeket.
A fenti az eredeti recept, amit akár alapreceptként is használhatunk. Én gyakran készítem csokoládés változatban, ilyenkor a fenti mennyiséghez 1 evőkanálnyi édesítetlen kakaóport keverek.
Készülhet ételfestékkel, ilyenkor szabadon elengedhetjük a fantáziánkat, és akkor ilyen csodák kerülhetnek ki a sütőből, mint Sugarswing-nél: