Hozzávalók:
600 gr liszt
220 gr vaj
200 gr tejföl
500 gr natúr gesztenyepüré
100 gr porcukor
50 ml rum (esetleg rumaroma)
porcukor
porcukor
- Keverjük össze a hideg, felkockázott vajat a liszttel és a tejföllel, gyúrjuk egynemű tésztává. Tegyük 5-6 órára (maximum 2 napra) hűtőbe.
- Keverjük össze a gesztenyepürét a cukorral (ha édesített gesztenyepürét vettünk a cukor kimaradhat) és a rummal.
- Nyújtsuk ki a tésztát cca. fél centiméter vastagra, vágjuk négyzetekre, tegyünk a közepükre egy-egy kiskanálnyi tölteléket, majd az egyik sarkától indulva tekerjük fel.
- 170 C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süssük készre. Amikor elkezd barnulni a kiflik széle azonnal vegyük ki a sütőből.
- Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg porcukorral
Mások gesztenyés süteményei:
