2011. december 2., péntek

Még 22 nap Karácsonyig: Karácsonyfák



Hozzávalók:

325 gr liszt
200 gr vaj
2 tojás sárgája
150 gr porcukor
1 zacskó vaníliás cukor

a bevonathoz:
100 gr csokoládé

  1. Vágjuk a hideg vajat apró kockákra, majd gyors mozdulatokkal - még jobb, ha robotgépet használunk - morzsoljuk össze a vajat a liszttel.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk tésztagolyóvá.
  3. Csomagoljuk háztartási fóliába, majd legalább 30 percre (maximum 2 napra) tegyük hűtőbe.
  4. Nyújtsuk ki a pihentetett tésztánkat 1 centiméter vastagra, szaggassuk ki tetszőleges formákra, majd 170 C-ra előmelegített sütőben süssük 14-15 percig. A kekszeknek a sütés végére sem szabad elszineződniük, akkor jók, ha már átsültek, de még szinte fehérek.
  5. Ha a kekszek szobahőmérsékletűre hűltek mártsuk az egyik oldalukat gőz felett (esetleg mikróban) megolvasztott csokoládéba.
Megjegyzés: Ennél a kesznél a tojásoknak csak a sárgáját használjuk fel. A kimaradó fehérjéket letakarva tegyük hűtőbe, holnap habcsókot fogunk készíteni belőlük.


Mások így csinálják:
Chai Shortbread Recipe

2008_01_chocolate_dipped_shortbread_tray.jpg