2011. december 16., péntek

Még 8 nap Karácsonyig: Moszkauer



Hozzávalók:
100 gr darált dió
120 gr cukor
100 gr cukrozott narancshéj
50 gr aszalt szilva nagyon apróra vágva
10 gr vaj
10 gr liszt

200 gr magas kakaótartalmú csokoládé


  1. Keverjük össze az összes alapanyagot, majd mikróban forraljuk össze.
  2. Két kiskanállal sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk kis halmokat a masszából.
  3. 180 C-os sütőben 10-12 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a széle már elkezd barnulni.
  4. Csak akkor mozdítsuk el a sütőpapírról, ha már teljesen kihűlt.
  5. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, és egy kiskanál segítségével kenjük be a korongok alját. Ha megszilárdult a csokoládé dobozoljuk be, a rétegeket papírral válasszuk el, hogy ne kenjék össze egymást a sütik.
Tipp:

Nagyon szép karácsonyi (és egyéb) receptkártyákat, dobozokat, meghívókat nyomtathatunk erről az oldalról.