100 gr darált dió
120 gr cukor
100 gr cukrozott narancshéj
50 gr aszalt szilva nagyon apróra vágva
10 gr vaj
10 gr liszt
200 gr magas kakaótartalmú csokoládé
- Keverjük össze az összes alapanyagot, majd mikróban forraljuk össze.
- Két kiskanállal sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk kis halmokat a masszából.
- 180 C-os sütőben 10-12 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a széle már elkezd barnulni.
- Csak akkor mozdítsuk el a sütőpapírról, ha már teljesen kihűlt.
- Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, és egy kiskanál segítségével kenjük be a korongok alját. Ha megszilárdult a csokoládé dobozoljuk be, a rétegeket papírral válasszuk el, hogy ne kenjék össze egymást a sütik.
Nagyon szép karácsonyi (és egyéb) receptkártyákat, dobozokat, meghívókat nyomtathatunk erről az oldalról.