2011. december 9., péntek

Még 15 nap Karácsonyig: Csokitallérok

Ehhez az aprósághoz, mely remek nasi, vagy szépen "felöltöztetve" kiváló ajándék igazán nem kell sok minden. Nem is igazán tudok receptet adni hozzá. Útmutatóul talán annyit, hogy:

  • Végy ét-fehér és tejcsokoládét. Külön-külön olvaszd meg őket gőz felett.
  • Kanalazd szilikon muffinforma mélyedéseibe
  • Szórd meg magokkal, cukrokkal
  • Hagyd kihűlni
  • Tedd hűtőbe 10-15 percre
Akkor sincs baj, ha nincs kéznél muffinforma. Kanalazzunk halmokat egy sütőpapírra, és szórjuk meg a magokkal.

Vagy kenjük a csokoládét vékony rétegben sütőpapírra, díszítsük, majd kihűlés után törjük darabokra.

Tipp: ez tipikusan az a gasztroajándék, amit igazán könnyű kisgyerekkel együtt készíteni. A legkisebbekre is rábízhatjuk a díszítést, a nagyobbacskák pedig lelkesen segítenek akár a meleg csokoládé kanalazásában is.



Mások így csinálják:

Az epicuriuos receptje szerint:

Almond-Cherry Chocolate Bark